Zo zou ik wel met meer mensen willen werken

Zo’n tachtig jaar geleden verloor een timmerman een vinger en moest hij van de bouw naar de tekentafel. Geluk bij een ongeluk, want het was de basis voor Nijhoff Architecten. Anno 2018 is Geert Nijhoff de derde generatie die aan het roer staat in het Wierdense architectenbureau. Geert werkt graag samen met TBVA. “We hebben een goede klik.”

Geert Nijhoff – Architect Nijhoff Architecten

“Timo en ik zijn aan elkaar gekoppeld door een aannemer”, lacht Geert. “Een aannemer die veel werkt voor woningstichting Beter Wonen Vechtdal in Hardenberg dacht dat we wel goed zouden kunnen samenwerken en nam ons mee in een luchtballon. Hij had gelijk, want we kunnen het inderdaad prima met elkaar vinden.”

De afgelopen jaren hebben Nijhoff Architecten en TBVA regelmatig samengewerkt. Bijvoorbeeld in Gramsbergen (gemeente Hardenberg) waar ze samen werkten aan acht gasloze nieuwbouwwoningen. “Er lag al een basisontwerp voor de woningen, in lijn met andere huizen die al eerder opgeleverd waren. Dit ontwerp hebben we aangepast. TBVA zorgde voor de afstemming met Beter Wonen Vechtdal en met de huurders. Wij leverden het ontwerp en TBVA regelde het vergunningentraject. TBVA pakt zijn rol goed. Ze zijn een professionele partij en dat schakelt makkelijk. Ze zijn ook helder in hun communicatie. De procedures zijn duidelijk, we weten wat er moet gebeuren en voor welk bedrag. Door vooraf duidelijke afspraken te maken voorkom je gezeur achteraf. We weten wat we van elkaar kunnen verwachten. En het werkt heel prettig en relaxed. Zo zou ik wel met meer mensen willen werken.”

Ontwikkellocaties
Ook werkte Nijhoff Architecten met TBVA op potentiële ontwikkellocaties. “Wij kijken op de locatie wat er kan komen; welke mogelijkheden biedt de plek, hoe ziet de omgeving eruit, hoe hoog mag een gebouw worden, noem maar op. Op basis daarvan maken we een schets van een mogelijke bebouwing. Met die schets kan TBVA verder naar een gemeente of naar hun opdrachtgever om te kijken of dit een gewenste ontwikkeling is. Dit hebben we met TBVA onder andere gedaan in Hardenberg en Barneveld.”

Helder
Nijhoff werkt graag met TBVA. “Je hebt bouwmanagers die het werk ingewikkelder maken. TBVA doet dat gelukkig niet. Ze houden het helder en maken het niet te moeilijk. Geen ingewikkelde contracten van honderd pagina’s. Bellen, overleggen, een mail met een duidelijke opdracht en aan de slag. Dat werkt lekker. Ze zijn met hun vijf jaar nog een jong bureau, maar dragen grote verantwoordelijkheden. Dat vind ik knap. Timo heeft een groot netwerk. Hij heeft goede contacten opgebouwd, ook bij eerdere werkgevers, en weet die ook te behouden. Ik hoop dat het ze de komende vijf jaar goed blijft gaan en dat ze hun nuchterheid weten te behouden. Dat is hun kracht. Niet na alle complimenten naast je schoenen gaan lopen!”