Van afwashulp tot projectleider

Mario Scibelli is al 25 jaar eindverantwoordelijke van YMCA Kampeercentra, een organisatie die kampen faciliteert voor scholen en verenigingen. Daar leerde hij Timo kennen, die er solliciteerde als afwashulp. Ze werkten samen, ontplooiden zich en werden vrienden. Toen Timo na een brand het projectmanagement voor het nieuwe kamphuis voor zijn rekening nam, startte ook hun zakelijke relatie.

Mario Scibelli – Goede vriend & Directeur Kampeercentra YMCA Leusden Hulshorst

Timo is al jaren heel actief bij YMCA. “Hij begon als afwasser, maar ook toen hij ging studeren en later het bedrijfsleven in ging, bleef hij als vrijwilliger actief”, vertelt Mario. “Hij zorgt altijd voor een vrolijke noot. De vrijwilligers zorgen er onder meer voor dat de tentenkampen na het seizoen worden opgeruimd. De zeepbaan is Timo’s favoriete onderdeel”, lacht Mario. “Dat ding is loeizwaar en als die opgeruimd moet, probeert Timo wel zijn snor te drukken.”

Projectleider
Toen in 2011 het kamphuis in Leusden afbrandde, ging er voor veel mensen een dierbare plek verloren. “Timo, inmiddels aan het werk als bouwkundig ingenieur, verzekerde ons: ik ga helpen en zorg dat YMCA terugkomt. Vanaf dat moment zijn we nauw met elkaar opgetrokken”, vertelt Mario. Er kwam snel een noodvoorziening en een ontwerp voor een nieuw kamphuis. “Timo was nog in loondienst, maar ontpopte zich tot projectleider en zorgde ervoor dat er een prachtig nieuw kamphuis kwam. Ons oude kamphuis is in een modern jasje gestoken.”
Tot overmaat van ramp brandde een paar jaar later door brandstichting YMCA Hulshorst af. Opnieuw werd Timo ingezet. Dit keer niet als vrijwilliger van YMCA, maar met zijn eigen onderneming TBVA. “We hadden goed samengewerkt in Leusden, en er was een vriendschap tussen ons ontstaan. We kwamen inmiddels regelmatig bij elkaar over de vloer en zaten vaak te praten hoe we het kamphuis in Hulshorst konden optimaliseren.” YMCA Kampeercentra gaf het bouwtoezicht, de directievoering en projectbegeleiding uit handen aan TBVA, wat uiteindelijk resulteerde in een prachtig nieuw kampgebouw, dat nog praktischer en effectiever is ingericht dan het vorige.

Nieuwe uitdaging
De vriendschap tussen Mario en Timo is alleen maar hechter geworden en ook zakelijk gaan ze samen de uitdaging nog een keer aan. “Het YMCA kamp in Leusden gaat verhuizen naar het Henschotermeer. Dat betekent een nieuw pand, het derde pand dat we met TBVA willen bouwen. In Hulshorst hebben ze echt laten zien dat ze dit ook kunnen.” De beheerder van YMCA Kampeercentra roemt de goede samenwerking met TBVA. “Het is fijn om met hen te werken. Niet alleen met Timo, maar ook met Jochem, Suzanne en Jasper. Ze schakelen snel. Als ik iets aangeef, worden de mogelijkheden gelijk uitgezocht en is het niet mogelijk dan wordt een alternatief aangedragen. Dat werkt heel prettig.”