TINY HOUSE

Tiny Houses bieden een unieke manier van wonen. Met een oppervlakte van ongeveer 15 tot maximaal 50 vierkante meter zijn ze met recht ‘tiny’ te noemen. Toch zijn het volwaardige woningen. Alle voorzieningen van een ‘normale’ woning worden compact samengevoegd. Koken, wassen, leven en slapen; het kan allemaal in een Tiny House.

Slimme en praktische inrichting
De ruimte in een Tiny House is beperkt. Er zijn ingenieuze oplossingen om de ruimte die er is zo optimaal mogelijk te benutten. Slimme opbergmogelijkheden en het dubbelgebruik van ruimten zijn hier voorbeelden van.

Wet- en regelgeving
In Nederland moeten woningen aan bepaalde wet- en regelgeving voldoen. Zo zijn er eisen aan vrije hoogte en vrije doorgangen. Ook gelden er minimale oppervlakten voor bepaalde ruimten en zijn er regels omtrent de aanwezigheid en de afmetingen van specifieke voorzieningen. De eisen voor tijdelijke woningen verschillen van die voor permanente woningen. Al deze zaken moeten overwogen worden alvorens te kiezen voor Tiny Houses als woonoplossing. 

Een ideale woonoplossing voor specifieke doelgroepen
Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor een Tiny House. Sommige mensen maken zelf de bewuste keuze om te wonen in een Tiny House. Bijvoorbeeld voor de financiële voordelen die het met zich meebrengt of om een klein mogelijke ecologische voetafdruk achter te laten op de aarde. Bij TBVA werken wij vooral met opdrachtgevers die Tiny Houses willen voor bepaalde, specifieke doelgroepen. Zo bieden Tiny Houses bijvoorbeeld een uitkomst voor spoedzoekers, studenten en mensen die vanuit begeleid wonen de stap willen maken naar zelfstandigheid.

TBVA helpt u verder
Wij hebben ervaring in de ontwikkeling van zowel tijdelijke als permanente Tiny Houses. We hebben de kennis en ervaring in huis om opdrachtgevers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen voor het project. Van initiatie tot aan de uitvoering is TBVA een betrouwbare partner voor de ontwikkeling van uw Tiny House(s).