Ontwikkeling staat voorop bij TBVA

Jasper Sijbesma – Vastgoedadviseur TBVA

Na zijn opleiding bouwtechnische bedrijfskunde koos Jasper bewust voor een baan bij een klein bedrijf. “Daar krijg je alle facetten van het werk mee, in plaats van dat je een kleine schakel in een groot geheel bent. Je doet alles met een klein team en krijgt van alles mee wat er speelt. Bij TBVA kon ik direct twee projecten oppakken bij woningcorporatie Beter Wonen Vechtdal in Hardenberg. Ik werd in het diepe gegooid, maar dat was juist goed.”

Bij Beter Wonen Vechtdal werkte Jasper als projectleider van kleinschalige projecten in Kloosterhaar en Hardenberg. De volgende stap was een groter project in het centrum van Hardenberg. Daarnaast kreeg hij de kans om als projectleider voor Beter Wonen Vechtdal aan de slag te gaan met het ontwikkelen van een energieconcept voor de realisatie van gasloze woningen in Gramsbergen. “Dat zijn de eerste woningen van Beter Wonen Vechtdal die zonder gasaansluiting gebouwd zijn. Bij dit project ben ik van begin tot eind verantwoordelijk geweest; van het ontwikkelen van het concept tot de bouw en het begeleiden van de bewoners. De woningen zijn heel mooi geworden, nu is het zaak dat de bewoners wennen aan de nieuwe manier van verwarmen. Dit is echt een project om trots op te zijn.”

Overvecht
In de Utrechtse wijk Overvecht werkt Jasper nu aan een nieuwe uitdaging. AM, de ontwikkelende dochteronderneming van de BAM Group, ontwikkelt daar drie woongebouwen met in totaal 350 appartementen, een commerciële plint, twee parkeergarages en een event space. “Dit project wordt door BAM en AM als integraal project uitgevoerd. Daarin werk ik drie dagen per week mee als projectmanager, deels voor BAM en deels voor AM. We werken met een projectteam aan de voorbereiding van het project. In september wordt de voorbereiding afgerond, en pakt het uitvoeringsteam het van ons over. Het is een mooi project; veel groter dan de projecten die ik eerder heb gedaan. De benadering van een project vanaf de kant van de aannemer is voor mij nieuw, maar daarmee ook zeer leerzaam.”

Betrouwbare partner
Jasper noemt de betrouwbaarheid van TBVA als sterk punt. “We zijn een betrouwbare partner, waarbij de langetermijnrelatie met partners erg belangrijk is. We willen een goed product neerzetten, waarbij we kritisch blijven en de kwaliteit echt voorop staat. Als TBVA zijn we ambitieus. We vinden het belangrijk om als bedrijf te blijven ontwikkelen, maar misschien nog wel meer om jezelf te blijven ontwikkelen. Als medewerkers een opleiding willen volgen, krijgen ze daarvoor alle ruimte. Zelf volg ik de opleiding Bouwkunde aan het HTI. Ik wil meer kennis opdoen over de techniek om op dat vlak sneller te kunnen schakelen en kennis paraat te hebben. Die inzet op ontwikkeling past bij TBVA. Je krijgt hier als werknemer veel verantwoordelijkheid, waar je ook mee om moet kunnen gaan. Je wordt echt vrij gelaten en er is veel vertrouwen in elkaar. Voor mij is TBVA een interessante en uitdagende werkplek. Daarnaast kan ik goed met Timo sparren over welke kant we op willen met het bedrijf. Ik ben bij TBVA nog lang niet klaar, ik zie mezelf hier nog wel tien jaar werken.”