Om iets moois te maken moet het in je hart zitten

Werkplezier stond voorop toen Timo Beumer de stap zette om voor zichzelf te beginnen. Met TBVA begon hij als zzp’er, maar al snel miste hij collega’s om kennis mee te delen, ervaringen uit te wisselen en ook gezellig mee te kletsen. Vijf jaar later bestaat TBVA uit vier mensen en staat werkplezier nog altijd bovenaan de prioriteitenlijst.

Timo Beumer – Vastgoedadviseur TBVA

“Het was best spannend om tijdens de crisis mijn baan op te zeggen en voor mezelf te beginnen, maar ik wilde weer lol hebben in mijn werk. Gelukkig zijn is ook wat waard”, vertelt Timo.
TBVA kwam goed uit de startblokken. “Woningcorporatie Beter Wonen Vechtdal was mijn eerste klant vanuit mijn vorige baan en ik had een goed netwerk. Ook daaruit kwam al snel werk mijn kant op. Maar het was wel ongezellig in m’n eentje. Dus zocht ik mensen om me te helpen. Met de komst van Suzanne, Jasper en Jochem hebben we nu een mooi team. Daar ben ik echt trots op. Een dag op kantoor met z’n allen vind ik het leukste dat er is! We werken veel bij opdrachtgevers, dus is het belangrijk zo af en toe wat in te plannen om elkaar te spreken. Even wat gezelligs doen, uit eten of samen lunchen. Ook de partners horen daarbij, want werk en privé loopt vaak door elkaar.”

Ontwikkeling is belangrijk bij TBVA, dus stimuleert Timo medewerkers om een opleiding te volgen. “Jochem doet een opleiding voor 3D-tekenen, Jasper doet de opleiding Bouwkunde aan het HTI en zelf ga ik starten met de Master of Real Estate. Ook bezoeken we met ons team beurzen om de trends in het werkveld te zien. Onze opdrachtgevers verwachten van ons dat we actuele kennis hebben, dus we moeten goed bij blijven.”

Vraag helder krijgen
“Onze kracht is dat we een opdrachtgever helpen de vraag helder te krijgen. Wat wil men echt hebben, en voor wie? Dat vraagstuk proberen we scherp te krijgen. Vervolgens kijken we hoe je dat project goed kunt uitvoeren. De projecten die we doen lopen sterk uiteen; van een miljoenenproject met zeshonderd smart living appartementen, tot een project met een tiny house voor een jeugdzorginstelling. Juist die breedte maakt het interessant.”

Een opdrachtgever vindt in TBVA een professionele partner. “We zijn betrouwbaar; afspraak is afspraak. We werken vol passie. Om iets moois te maken moet het in je hart zitten. En we zijn ontzettende teamworkers; we weten dat we het niet alleen kunnen en dat we altijd onderdeel zijn van een geheel.”

Relaxte groei
Voor de toekomst zet Timo in op een relaxte groei. “Ik wil vol blijven houden wat we nu doen. Blijven werken voor onze bestaande relaties, zoals woningcorporaties, want dat ligt dicht bij mijn hart. En blijven werken in een ontzettend leuk team. We willen ons nog wel verbreden, nog nieuwe expertise in huis halen. Met meer mensen kun je pieken ook beter opvangen. En groei is mooi, maar ik wil ook zelf bij de inhoud betrokken blijven, zelf projecten inhoudelijk uitvoeren. Dus moeten we groeien op een tempo waarmee we onze kwaliteit kunnen waarborgen. Er moet wel beweging blijven. Als je mij te lang stil zet, ga ik iets nieuws bedenken.”