Beredruk zonder stress

Jochem van Rooijen – Vastgoedadviseur TBVA

Zijn projectenlijst is lang, want elk project kent wel een aantal lastige, technische vragen die op het bordje van Jochem terecht komen. “Ik vind het prettig om continu te schakelen tussen de verschillende projecten. Twee weken vooruit kijken is in mijn werk echt maximaal. Dat houdt het werk afwisselend.”

Jochems werk is veelzijdig. “Technische tekeningen uitwerken, communicatie met opdrachtgevers en aannemers, technische vragen beantwoorden over bijvoorbeeld installaties of materialen, bouwbesluiten toetsen; dat zijn de meest voorkomende werkzaamheden”, zegt de bouwkundig ingenieur. “Als ik bijvoorbeeld een deur van zeventig centimeter op een tekening zie staan, zet ik er al snel een streep door, omdat dit in vrijwel alle gevallen niet overeen komt met de eisen van de overheid.”

Er is één project in het bijzonder waar Jochem met plezier op terugkijkt. Toen hij net in dienst was, was hij intensief betrokken bij de bouw van YMCA Hulshorst. “Ik heb de uitvoering begeleid, technische zaken uitgewerkt en bouwvergaderingen geleid. Ik kwam regelmatig op de locatie en had veel contact met de opdrachtgever, installateurs en de aannemer. Een plezierige en zinvolle start bij TBVA.”

Taart
Jochem is degene die altijd op kantoor is, dus als Suzanne er niet is, neemt hij de telefoon aan en regelt hij de dagelijkse kantoorzaken. “De sfeer op kantoor is heel fijn. Ondanks dat het soms beredruk is, ervaar ik geen stress. Je wordt vrijgelaten in je werk. Het vertrouwensniveau is hoog. Dat werkt prettig. Er wordt altijd gelachen en elke mogelijkheid voor taart wordt aangegrepen”, zegt Jochem.

Meetinstructies
Onlangs volgde Jochem de cursus NEN 2580 Meetinstructies. “Deze specialistische cursus gaat over het bepalen van de gebruiksoppervlakte van gebouwen. Omdat TBVA veel werkt voor woningcorporaties en deze verplicht zijn hun gebouwen te waarderen met behulp van de resultaten van deze meetinstructies, was het interessant om ons dit specialisme eigen te maken.” Jochem maakte de meetrapporten voor het project Barbierstraat in Hardenberg, waar TBVA onder meer de projectbegeleiding deed van de nieuwbouw van een appartementencomplex. Ook voor het project Eilanden-Oost in Barneveld maakte Jochem de rapporten volgens de NEN 2580 Meetinstructies. “Het is lastige materie, maar een goede toevoeging aan het pakket dat TBVA al biedt. Nu worden klanten niet meer gedwongen op zoek te gaan naar een nieuwe partner, maar kunnen ze bij ons blijven.”